środa, 18 czerwca 2014

Jajka zapiekane w cieście francuskim



Śniadanie na ciepło, jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim.


Składniki na 2 porcje:
  • ciasto francuskie (ok. 80g)
  • 1-2 plasterki szynki
  • 2 jajka
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • masło do wysmarowania formy

1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
2. Formę do zapiekana posmarować masłem.
3. Z ciasta francuskiego wyciąć koło, trochę większe niż forma do zapiekania. Ciasto przełożyć do foremki, dokładnie dociskając brzegi.
4. Na ciasto wyłożyć pokrojoną szynkę. Wbić jajko. Posolić.
5. Piec w piekarniku przez 12-15 minut, aż masa się zetnie.
6. Posypać szczypiorkiem. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
 



 Źródło przepisu: Piece of Me

5 komentarzy:

  1. świetny pomysł an śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepadam za takimi wybornymi śniadaniami, coś innego niż miska owsianki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. oo, mąż miłośnik jajek się ucieszy na taki pomysł śniadaniowy ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglada bardzo apetycznie, fajny pomysl, do wyprobowania :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...