piątek, 3 maja 2013

Babeczki z Nutellą


Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • laska wanilii
  • 100 g roztopionego masła
  • 100 ml mleka
  • 1 jajko
  • około 8 łyżeczek Nutelli
  • orzechy laskowe
W jednej misce wymieszać suche składniki tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wanilie. W drugiej mokre składniki tj. masło, mleko, jajko. 
Zawartość obu misek wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę na muffinki wypełnić papilotkami i włożyć ciasto do około 3/4 wysokości papilotki. Do każdej babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką zrobić esy floresy z nutelli. Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut. Babeczki wystudzić.

Krem:
  • 100 ml kremówki 30%
  • 2 łyżki Nutelli
Kremówkę ubić na sztywną pianę, następnie ostrożnie dodać Nutelle i połączyć razem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić babeczki.



Oryginalny przepis znajduje się tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...