czwartek, 14 lutego 2013

Ser kozi z rukolą


 Składniki na 2 porcje:
  • ser kozi w roladzie
  • rukola
  • 1/4 granata
  • 3 łyżki żurawiny ze słoiczka
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • garść płatków migdałowych
  • oliwa z oliwy
  • sól, pieprz do smaku
Rucole ułożyć na talerzu wraz z wyłuskanymi owocami granata. Żurawinę połączyć z octem balsamicznym i wyłożyć na talerz. Ser kozi pokroić w plastry każdy posmarować oliwą i obłożyć płatkami migdałowymi. Rozgrzać patelnie, smażyć każda stronę sera około 1 min. Doprawić rucole pieprzem i solą w razie potrzeby.

Przepis pochodzi z Kwestii Smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...